Budgetrenovering av kök

En renovering behöver inte nödvändigtvis kosta en massa pengar. Det finns mycket man kan göra även för en mindre budget också, och i det här blogginlägget tänkte jag ge lite tips på hur man budgetrenovera ett kök.

Gör om istället för att göra nytt
Att renovera innebär inte per automatik att byta ut gammalt till nytt. Säger man köksrenovering tänker många kanske att man blåser ut hela köket och sätter in ett helt nytt, men det går att göra väldigt stora förändringar även utan att byta ut allt. Genom att göra om det som redan finns kan man spara mycket pengar, och ofta blir ett hem mycket mer personligt och intressant om man skapar personliga möbler som har en själ och en historia istället för att sätta in nytillverkade själlösa möbler som man hittar i vart och vartannat hem.

Så vad kan man då göra? Det beror förstås på förutsättningar, men här kommer några förslag.
• Måla om golvet. Ger en väldigt stor förändring.
• Tapetsera eller måla om väggarna, eller sätt panel på väggarna.
• Måla taket. Ger genast ett fräschare intryck.
• Måla om dina köksluckor istället för att byta ut dem.
• Byt ut mindre detaljer, som till exempel nytt kakel och ny spisfläkt.

handtag till köksluckor

Nya handtag till köksluckorna kan göra mycket!

Skapa ett nytt färgtema
Att byta färger kan snabbt ge en helt annan känsla. Vill man kunna ändra ofta kan man satsa på en neutral grund och lägga till accentfärger på sådant som är enkelt att byta ut.

Handla på loppis och second hand
Att handla billigt är förstås en stor fördel om man vill spara pengar, och genom att handla begagnat och göra om själv kan man ofta få väldigt vackra, intressanta och personliga möbler.

Tänk utanför boxen
Försök att hitta på smarta idéer och lösningar. Trivs du inte med dina opersonliga fönster? Tillverka egna spröjs och sätt dem på insidan (som den här tjejen har gjort). Det gäller att hitta alternativa vägar. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *