Huset från 1970-talet

Kampen för ett rosa kök går vidare och det är fortfarande en bit kvar. En del rosa kökshanddukar finns där nu men det är ju bara början. Hela köket ska gå i rosa när jag är klar (dock inte chockrosa, även jag har mina gränser). Över huvud taget så skulle jag vilja ha lite mer färg i huset än vad vi har nu. Lite 70-tal sådär kanske. De flesta numera verkar vilja ha mer minimalistiska inredningar med få färger men där går jag mot strömmen. Minimalism kan visst vara fint det med men för det mesta känns det lite fegt och tråkigt, som om den som inreder är rädd för att ta ut svängarna. Riskfritt, och därmed också tråkigt, anser jag.

Jag kan illustrera hur det är hur jag vill ha det. För några månader sedan så gjorde Expressen ett reportage om ett fritidshus med väldigt fin inredning. Som Expressen skrev ”sommarhuset där tiden har stått stilla sen 70-talet”. Spännande och färgglatt och väldigt fint. Notera också de rosa köksluckorna! Helt fantastiskt och jag skulle inte ha någonting mot att bo där! En dag hoppas jag att vårt hus kommer att se ut ungefär så. Man måste väl få drömma lite…?

Nya köksluckor… någon gång!

rosa kökslucka

Titta vad fint! 😀

För inte så länge sedan så skreva jag om kökshanddukar och hur dessa skulle bli mitt första steg till ett rosa kök. Det har jag som sagt skaffat några nu, men jag vill ha mer. Nästa steg har jag tänkt mig kommer att bli rätt så drastiskt: nya köksluckor i rosa! Jag känner att det börjar bli dags att byta köksluckorna; det är bara att övertyga Jens. När väl det är avklarat så gäller det bara att få igenom att det blir RÄTT köksluckor: det vill säga köksluckor som går i rosa.

Jag har redan hittat en fin kökslucka här som går i rosa. Jens vet inte om det ännu, men det är den det kommer att bli. Färgen är ganska så nedtonad och inte så där superrosa, men tillräckligt för att jag ska bli nöjd. Någonting att bygga vidare på helt enkelt så att jag kan få mitt rosa kök en dag. Om allt går som planerat så kommer vi att byta köksluckorna i vår, ta i trä.

Nytt kakel… en dag!
Köksluckor kommer nog inte att bli något problem, men nästa mål… Jag vill också ha kakel i köket som går i vitt och rosa, men det kommer nog att bli svårare. Nuvarande kakel är det EGENTLIGEN inget fel på så det är lite svårt att motivera ett byte bara för att jag vill ha ny färg. Men om vi köper kakel och monterar det själv så tror jag inte att det kommer att kosta så mycket. Jag ska nog vänta lite med att föreslå det eftersom Jens nog inte riktigt kommer att se behovet av rosa kakel på samma sätt som jag. Men så fort som vi har rosa köksluckor så är vi ju nästan där.

Det var allt för den här gången och så fort som köket blivit lite mer rosa så återkommer jag med uppdateringar. Kanske till och med bilder, men det får nog vänta tills köket ser ut som jag vill ha det. Och vem vet hur lång tid det kommer att ta med tanke på hur pass kräsen som jag är…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *