Renovering inför försäljning

Jag tänkte prata lite om det här med renovering inför en försäljning av bostaden. Nu handlar ju den här bloggen mest om att renovera för sin egen skull, men det är ändå ett ganska intressant ämne eftersom många just passar på att renovera i samband med att de ska sälja. Anledningen är ganska självklar – man vill kunna sälja sin bostad dyrare. Hur man är som köpare är olika, vissa tycker att det är jätteskönt att köpa ett hus som redan har exempelvis ett nytt kök så att man kan flytta in direkt och inte behöva tänka på vad som behöver göras om. Andra föredrar att köpa ett renoveringsobjekt just för att kunna renovera själva och sätta sin egen stil på det.

Vad tjänar man mest på?
Men om man nu bestämmer sig för att fräscha upp hemmet inför en försäljning, vad ska man egentligen satsa på? Enligt experterna är det som väcker mest intresse hos köparna ett nytt badrum eller kök. Tapetsera om sovrummet kan vem som helst göra, men att byta ut ett helt kök är något många drar sig för då det både är dyrt kräver en hel del tid och energi. Sedan behöver man förstås inte göra en totalrenovering heller, det kanske räcker med att man exempelvis sätter upp nytt kakel och måla om köksluckorna för att köket ska upplevas som fräschare.

Är det värt det?
Man ska dock komma ihåg att renovering handlar om en hel del utgifter, och det är inte alls säkert att värdet på bostaden ökar så mycket att du tjänar in och går plus på det du har betalat. Här är en länk med lite bra tips för den som vill veta mer om ämnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *